Тренер-селекторот на женската младинска ракометна репрезентација Дарко Јанев го објавува списокот на ракометарки повикани за собир

Тренер-селекторот на женската младинска ракометна репрезентација Дарко Јанев го објавува списокот на ракометарки повикани за собир

Стручниот штаб и тренер-селекторот на женската младинска ракометна репрезентација Дарко Јанев го објавуваат списокот на ракометарки повикани за собир и подготовки за претстојното светско ракометно првенство 24th IHF Women’s Junior World Championship 2024 во Скопје.

СПИСОК ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРКИ

На претстојното 24th IHF Women’s Junior World Championship 2024 кое ќе се оддржи во период од 19-ти до 30-ти Јуни, нашата женската младинска ракометна репрезентација е дел од групата Х заедно со репрезентациите Ангола, САД и Исланд.

Од групата прво и второ пласираната репрезентација продолжуваат во главната фаза од натпреварувањето, додека трето и четврто пласираната продолжуваат во президенд куп.

Во групната фаза или президент куп нашта група вкрстува со групите Е , Ф и Г.

Група Е – Шведска, Чешка, Кина и Алжир

Група Ф – Франција, Германија, Шпанија и Србија

Група Г – Португалија, Црна Гора, Гвинеја и Узбекистан.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за