Репрезентација

Мажи

Селектор: Лазаров Кирил

Томовски Мартин
TSG LUDVIGSHAFEN-FRIESENHEIM (GER)
Митревски Никола
FUTEBOL CUBE DO PORTO (POR)
Кизиќ Марко
РК ВАРДАР 1961
Манасков Дејан
TELEKOM VESZPREM HC (HUN)
Маџовски Бојан
РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Георгиевски Гоце
РК ВАРДАР 1961
Костески Ненад
РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Стоилов Стојанче
РК ВАРДАР 1961
Пешевски Жарко
TVB STUTTGART (GER)
Маркоски Никола
РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Аларов Михаил
РК ПРОЛЕТ 62
Талески Филип
РК ВАРДАР 1961
Кузмановски Филип
TSV HANNOVER-BURGDORF (GER)
Ѓорѓовски Емилијан
ГОЛДЕН АРТ КЛ7
Младеновиќ Михајло
ГРК ОХРИД
Миркуловски Филип
HSG WETZLAR (GER)
Мишевски Марко
РК ВАРДАР 1961
Ѓоргиев Игор
ГОЛДЕН АРТ КЛ7
Велковски Мартин
РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Серафимов Мартин
РК Металург
Лазаров Кирил
HBC NANTES (FRA)

Жени

Селектор: Љубомир Савевски

Матеја Серафимова
UHG EGGENBURG (AUT)
Јована Мицевска
OGC NICE COTE D'AZUR HANDBALL (FRA)
Марија Јовановска
ЖРК КУМАНОВО
Сара Ристовска
HBC CSKA MOSCOW (RUS)
МАТЕА ЧУРЛИНОВСКА
ЖРК ДЕСПИНА
Сања Дабевска
CSM DEVA (ROU)
Ангела Јанкуловска
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК СКОПЈЕ
АДЕЛА Еленин
ЖРК ДЕСПИНА
ТЕОДОРА ДУКОСКА
ЖРК ЧАИР
Симона Стојковска
BSV SACHSEN ZWICKAU (GER)
САРА МИНОВСКА
ЖРК ВАРДАР
емилијана ризоска
РК ФЕНИКС АМС
АНА МАРИЈА КОЛАРОВСКА
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК СКОПЈЕ
Моника Јанеска
KONYAALTI BLD.SK (TUR)
Леонида Гичевска
SAMBRE - AVESNOIS (FRA)
Елена Ѓорѓијевска
CS MAGURA CISNADIE (ROU)
Јована Кипријановска
ЖРК КУМАНОВО
БОРЈАНА КОЦЕВА
ЖРК ВАРДАР
Ивана Џатевска
ЖРК ВАРДАР
ИВА МЛАДЕНОВСКА
ЖРК МЕТАЛУРГ
ЗЛАТИЦА ВАСЕВСКА
ЖРК ВАРДАР
ИВАНА АРСЕНИЕВСКА
ЖРК МЕТАЛУРГ
МАРИЈА ГУГУЉАНОВА
ЖРК МЕТАЛУРГ
БОЈАНА КОЦЕВА
ЖРК ВАРДАР
АЛЕКСАНДРА КОЛОВСКА
ЖРК МЕТАЛУРГ
НАТАША АНТИЌ
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК СКОПЈЕ
ЈОВАНА САЗДОВСКА
HC DUNAREA BRAILA (ROU)

Вести поврзани со репрезентацијата

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации

Информација

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, денес Ракометната Федерација на Македонија ја

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,