Сениорките во првиот шешир во извлекувањето на баражот за пласман на 2023 IHF Women’s World Championship

Сениорките во првиот шешир во извлекувањето на баражот за пласман на 2023 IHF Women’s World Championship

Во сабота (19.03.2022) во Љубљана, Словенија, ќе се одржи извлекувањето на двојките за бараж натпреварите за пласман на 2023 IHF Women’s World Championship кое ќе се оддржи во Данска, Норвешка и Шведска во период од 30 ноември до 17 декември 2023 година.

Во пресрет на извлекувањето во кое ке учествуваат 20 репрезентации, нашата селекција е сместена во првиот шешир, а за противник ќе добие репрзентација од вториот шешир.

Шешир 1: Шпанија, Романија, Унгарија, Словенија, Хрватска, Германија, Србија, Полска, Македонија, Швајцарија

Шешир 2: Чешка, Австрија, Словачка, Украина, Португалија, Косово, Исланд, Италија, Грција, Турција

На 2023 IHF Women’s World Championship покрај домаќините, пласман обезбедија и трите најдобро пласирани репрезентации на Women’s EHF EURO 2022 (Франција, Црна Гора и Холандија).

Излевкување може да се следи во живо на https://www.youtube.com/watch?v=iXXwBkmXYJI&ab_channel=TheHomeofHandball

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести