Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП за ракомет на песок во Полска

Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП за ракомет на песок во Полска

Тренерот на женската и машката репрезентација на ракомет на песок, г-дин Сашо Србиноски го објавува списокот на повикани ракометарки и ракометари за собир за подготовки за претстојното ЕП што ќе се одржи во градот Старе Јаблонки – Полска во период од 02-07 јули 2019, а ќе учествуваат 20 репрезентации во машка и во женска конкуренција.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРИ И РАКОМЕТАРКИ

Женска репрезентација распоред на натпревари :

2 јули, 12:45 часот, Русија – Македонија
2 јули, 15:45 часот, Германија – Македонија
3 јули, 10:15 часот, Македонија – Данска
3 јули, 13:15 часот, Македонија – Украина

Машка репрезентација распоред на натпревари :

2 јули, 14:15 часот, Украина – Македонија
2 јули, 17:15 часот, Италија – Македонија
3 јули, 11:45 часот, Македонија – Хрватска
3 јули, 14:45 часот, Македонија – Швајцарија

Собирот е закажан на ден 19.06.2019 (среда) во Хотел Континентал со почеток во 13:00 часот.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации