Куп на Македонија – термини на одигрување на натпреварите

Куп на Македонија – термини на одигрување на натпреварите

Викендов низ терените на Македонија ќе се одиграат 1/8 и 1/4 натпревари од Куп на Македонија.

Датуми и термини на одигрување на натпреварите:

 

Група 1 – 1/8 Финале:

 • РК Астраион – РК Вардар Јуниор

Сала: „Боро Чурлевски” – Битола (19.04.2019 – 13:00 часот)

Судии: Пауновски Никола – Спировски Оливер / Струга

Делегат: Каланоски Славчо / Струга

 • РК Охрид 2013 – РК Еурофарм Работник

Сала: „Боро Чурлевски” – Битола (19.04.2019 – 15:00 часот)

Судии: Вукашиновски Александар – Трајковски Мирко / Скопје

Делегат: Металари Камер / Скопје

Група 1 – 1/4 Финале:

 • РК Охрид 2013 – РК Еурофарм Работник / РК Астраион – РК Вардар Јуниор

Сала: „Боро Чурлевски” – Битола (19.04.2019 – 19:30 часот)

Судии: Седловски Рубинчо – Ангелески Горан / Прилеп

Делегат: Цветковски Илија / Прилеп

 

Група 2 – 1/8 Финале:

 • РК Радовиш – РК Пролет 62

Сала: „Автокоманда” – Скопје (19.04.2019 – 16:00 часот)

Судии: Начевски Виктор – Божиновски Даниело / Скопје

Делегат: Наумовски Русе / Скопје

 • РК Металург – РК Јуниор К.В.

Сала: „Автокоманда” – Скопје (19.04.2019 – 18:00 часот)

Судии: Андонов Виктор – Јовановски Стојанче / Скопје

Делегат: Николовски Ацо / Скопје

Група 2 – 1/4 Финале:

 • РК Металург – РК Јуниор К.В. / РК Радовиш – РК Пролет 62

Сала: „Автокоманда” – Скопје (20.04.2019 – 18:30 часот)

Судии: Металари Исмаил – Николовски Ненад / Скопје

Делегат: Начевски Драган / Скопје

 

Група 3 – 1/8 Финале:

 • ГРК Тиквеш – ГРК Борец

Сала: „Антон Димитров” – Бутел (Скопје), (20.04.2019 – 13:00 часот)

Судии: Илиева Марија – Карбеска Силвана / Скопје

Делегат: Камишевски Душко / Скопје

 • РК Пелистер – РК Бутел Скопје

Сала: „Антон Димитров” – Бутел (Скопје), (20.04.2019 – 15:00 часот)

Судии: Георгиевски Димитар – Георгиевски Дејан / Скопје

Делегат: Начевски Марјан / Скопје

Група 3 – 1/4 Финале:

 • РК Пелистер – РК Бутел Скопје / ГРК Тиквеш – ГРК Борец

Сала: „Антон Димитров” – Бутел (Скопје), (20.04.2019 – 20:00 часот)

Судии: Здравковска Адриана – Божиновска Сања / Скопје

Делегат: Реџепи Мамер / Скопје

 

Група 4 – 1/8 Финале:

 • РК Вардар – РК Прилеп

Сала: СЦ „Јане Сандански” – Скопје, (20.04.2019 – 14:00 часот)

Судии: Јашар Лејла – Капсарева Михаела / Скопје

Делегат: Огњановски Марјан / Скопје

 • РК Струга – РК Металург 2

Сала: СЦ „Тими” – Струга (20.04.2019 – 18:00 часот)

Судии: Илиевски Михајло – Илиевски Методија / Битола

Делегат: Огненов Игор / Битола

Група 4 – 1/4 Финале:

 • РК Струга – РК Металург 2 / РК Вардар – РК Прилеп

Сала: СЦ „Тими” / „Автокоманда” (21.04.2019 – 18:00 часот)

Судии: Митревски Димитар – Тодоровски Благојче / Битола

Делегат: Дјаковски Васко / Кичево

 

Победниците од 1/4 финалните натпревари (групите) обезбедуваат пласман во полуфиналето на Куп на Македонија.

 

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за