Кадетите во третиот шешир за извлекувањето на групите за СП 2019

Кадетите во третиот шешир за извлекувањето на групите за СП 2019

Кадетската машка репрезентација на Македонија е дел од третиот шешир за претстојното извлекување на групите за СП 2019 што ќе се одржи во Македонија во период од 06 – 18 август 2019 година.

Извлекувањето на групите за СП 2019 е закажано на 29.05.2019 во канцелариите на ИХФ во Базел во 14:00 часот.

Вкупно 24 репрезентации ќе учествуваат на СП 2019, а пред извлекувањето се поделени во 6 шешири.

Шешир 1 – Шведска, Исланд, Данска, Хрватска

Шешир 2 – Шпанија, Германија, Франција, Бахреин

Шешир 3 – Македонија, Словенија, Унгарија, Србија

Шешир 4 – Египет, Јапонија, Норвешка, Тунис

Шешир 5 – Бразил, Аргентина, Чиле, Таjпеj

Шешир 6 – Нигерија, С.Арабија, Португалија, Канада

Директен пренос од извлекувањето на групите може да се прослени во живо на IHF Youtube и IHF Facebook страната.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести