Извлечени групите за М20 и М18 ЕХФ Шампионатите во 2022 година

Извлечени групите за М20 и М18 ЕХФ Шампионатите во 2022 година

Денеска во канцелариите на ЕХФ во Виена, извлечени беа групите за ЕХФ Шампионатите во младинските категории што ќе се играат во текот на летото 2022 година.

На Шампионатот за ракометари до 20 години (младинци) што ќе се игра во Варна, Бугарија ќе настапува во групата А заедно со селекциите на Израел, Литванија, Грција, Луксембург и Велика Британија, додека другата група ќе ја сочинуваат Белорусија, Фарски Острови, Финска, Грција, Естонија и Литванија. ЕХФ Шампионатот е предвиден да се игра во периодот од 14 до 23 Jули 2022 година.

ЕХФ Шампионат до 20 години – Варна, Бугарија:
Група А: Израел, Македонија, Ливанија, Грција, Лукцембург, Велика Британија
Група Б: Белорусија, Швајцарија, Роминија, Украина, Косово

На Шампионатот за играчи до 18 години, Македонија ќе настапи на турнирот што ќе се игра во Рига, Латвија во периодот од 08 до 14 август 2022 година. Нашите кадети ќе бидат дел од групата А заедно со селекциите на Латвија, Турција и Косово.

ЕХФ Шампионат до 18 години – Тбилиси, Грузија:
Група А: Македонија, Латвија, Турција, Косово
Група Б: Русија, Швајцарија, Луксембург, Белгија

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија донесе Одлука по пристигнато барање од

Известување до медиуми

Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитирање на претставниците на медиумите за