Извлечени групите од Куп на Македонија во машка и женска конкуренција

Извлечени групите од Куп на Македонија во машка и женска конкуренција

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија се оддржа извлекувањето на групите и натпреварувачките броеви на клубовите учесници во Куп на Македонија во машка и женска конкуренција.

Куп на Македонија – мажи:

Група 1

 1. РК Еурофарм Пелистер 2
 2. РК Прилеп
 3. РК Мулти Есенс
 4. ГРК Тиквеш 2014

Парови

 • РК Еурофарм Пелистер 2 – ГРК Тиквеш 2014
 • РК Прилеп – РК Мулти Есенс

Група 2

 1. РК Бутел Скопје
 2. РК Алкалоид
 3. РК Вардар Неготино
 4. РК Струга

Парови

 • РК Бутел Скопје – РК Струга
 • РК Алкалоид – РК Вардар Неготино

Група 3

 1. РК Пролет 62
 2. РК Радовиш
 3. РК Вардар 1961
 4. РК Голден Арт КЛ7

Парови

 • РК Пролет 62 – РК Голден Арт КЛ7
 • РК Радовиш – РК Вардар 1961

Група 4

 1. РК Еурофарм Пелистер
 2. РК Скопје 2020
 3. ГРК Охрид
 4. МРК Куманово

Парови

 • РК Еурофарм Пелистер – МРК Куманово
 • РК Скопје 2020 – ГРК Охрид

Куп на Македонија – жени:

Група 1

 1. ЖРК Скопје
 2. ЖРК Куманово
 3. ЖРК Стружанка
 4. ЖРК Металург Автокоманда

Парови

 • ЖРК Скопје – ЖРК Металург Автокоманда
 • ЖРК Куманово – ЖРК Стружанка

Група 2

 1. ЖРК Чаир Скопје
 2. ЖРК Астибо
 3. ЖРК Овче Поле Су
 4. Слободен

Парови

 • ЖРК Чаир Скопје – Слободен
 • ЖРК Астибо – ЖРК Овче Поле СУ

Група 3

 1. ЖРК Шампион
 2. ЖРК Гевгелија
 3. ЖРК Вардар
 4. РК Деспина

Парови

 • ЖРК Шампион – РК Деспина
 • ЖРК Гевгелија – ЖРК Вардар

Група 4

 1. РК Спартак
 2. ЖРК Пелистер 2012
 3. Слободен
 4. Ѓорче Петров ЖРК

Парови

 • РК Спартак – Ѓорче Петров ЖРК
 • ЖРК Пелистер 2012 – Слободен
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани, Согласно член  32, 34, 35, 38, од Статутот на Ракометната Федерација на