ЕХФ рангирање за последните 2 години: Македонија 11-та во машка и 19-та во женска конкуренција

ЕХФ рангирање за последните 2 години: Македонија 11-та во машка и 19-та во женска конкуренција

Европската Ракометна Федерација, денеска го објави официјалното рангирање на европските репрезентации според настапите и резултатите во 2014 и 2015 година. Земени во предвид вкупните учиноци како на сениорските, така и на репрезентациите во младите категории, Македонија е 11-та најдобра во машка и 19-та најдобра во женска конкуренција на „Стариот континент“.

При пресметувањето, земени во предвид се настапите на сите селекции на Македонија во 2014 и 2015 година, но не е вкалкулиран учинокот од Европското машко сениорско првенство што во Полска се одржа во јануари 2016 година.

Рангирање на машките репрезентации

Рангирање на женските репрезентации

Вкупно рангирање за 2014 и 2015 година (мажи и жени)

Според вкупното рангирање, Македонија се наоѓа на 18-то место, но за очекување е дека пласманот ќе се подобри пред се поради тоа што нашата сениорска машка репрезентација оствари подобар пламан на последното ЕП од шест од осумте репрезентации кои моментално држат некоја од 10-та до 17-та позиција (Унгарија, Словенија, Холандија, Црна Гора, Исланд и Србија).

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за