Заврши првиот натпреварувачки ден на младинскиот меѓународен турнир

Заврши првиот натпреварувачки ден на младинскиот меѓународен турнир

Денес во салата Автокоманда се одигра првото и второто коло на младинскиот меѓународен турнир. На турнирот учестуваат репрезентациите на Македонија А, Македонија Б, Полска, Србија, Унгарија и Црна Гора.

Резултати од прво коло:

09:30 часот Македонија А – Македонија Б  25-21 (10:11)

11:00 часот Полска – Црна Гора  24-16 (10:07)

12:30 часот Унгарија – Србија  29-19 (17:08)

Резултати од второ коло:

17:00 часот Македонија А – Црна Гора  29-25 (15:10)

18:30 часот Унгарија – Македонија Б  26-14 (12:07)

20:00 часот Србија – Полска 22:23 (12:11)

Дневен билтен од натпревари

Натпреварите од третото коло започнуваат утре (19.12.2018) со почеток во 09:30 часот со натпреварот Македонија Б – Србија, во 11:00 часот Македонија А – Полска, во 12:30 часот Црна Гора – Унгарија.

Во 17:00 часот е закажан почетокот на четвртото коло од младинскиот турнир

17:00 часот Македонија Б – Црна Гора

18:30 часот Македонија А – Србија

20:00 часот Полска – Унгарија

Ве покануваме да ги проследиме натпреварите и да дадеме подршка на младите.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија донесе Одлука по пристигнато барање од

Известување до медиуми

Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитирање на претставниците на медиумите за