Наши пријатели

Заврши младинскиот меѓународен турнир

Денес се одиграа последните натпревари од младинскиот меѓународен турнир. Со тоа заврши турнирот организиран од Ракоментната Федерација на Македонија.

Постигнати резултати од последното коло:

09:30 часот – Србија – Црна Гора 26:21 (11:10)

11:00 часот – Полска – Македонија Б 21:22 (10:09)

12:30 часот – Унгарија – Македонија А  20:19 (13:08)

Победник на турнирот е селекцијата на Унгарија

По завршување на последниот натпревар се одржа кратка церемонија на која беа доделени пехари за најуспешните селекции од страна на директорот на сениорската Македонска репрезентација г-дин Милчо Чакаревски и ген. Секретар на Ракометната Федерација на Македонија г-дин Филип Милошевски.

Прво пласирана екипа: Унгарија

Второ пласирана екипа: Македонија А

Трето пласирана екипа: Полска

Дневен билтен од натпревари

Слични вести

Ракометна Федерација на Македонија, бул. "Кузман Јосифовски - Питу" бр. 15, 1000 Скопје © 2015 Copyright