СТРУЧНИОТ ШТАБ И ТРЕНЕРОТ НА МАШКАТА КАДЕТСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ГО ОБЈАВУВААТ ПОШИРОКИОТ СПИСОК НА РАКОМЕТАРИ ЗА ПРЕСТОЈНОТО 2023 IHF Men’s Youth World Championship

СТРУЧНИОТ ШТАБ И ТРЕНЕРОТ НА МАШКАТА КАДЕТСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ГО ОБЈАВУВААТ ПОШИРОКИОТ СПИСОК НА РАКОМЕТАРИ ЗА ПРЕСТОЈНОТО 2023 IHF Men’s Youth World Championship

Стручниот штаб и тренерот на кадетската машка репрезентација Г-дин Радослав Стојановиќ, го објавуваат поширокиот список на ракометари за претстојното 2023 IHF Men’s Youth World Championship кое ќе се оддрживо Хрватска во период од 02 Август до 13 Август 2023 година.

Кадетската машка репрезентација на Македонија е дел од групата Ф заедно со репрезентациите на Норвешка, Црна Гора и Грузија.

Првите две репрезентации од групата обезбедуваат пласман во Главната рунда, а останатите две репрезентации се пласираат на Президент Куп.

Во Главната рунда вкрстуваме со групата Е, во која е репрезентациите на Мексико, Данска, Чиле и Австрија.

ПОШИРОК СПИСОК НА РАКОМЕТАРИ

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести