Симе Симовски го објави списокот на ракометарки за ЕХФ неделата

Симе Симовски го објави списокот на ракометарки за ЕХФ неделата

Селекторот на женската сениорска репрезентација, Г-дин Симе Симовски го објави списокот за ЕХФ неделата што ќе се одржи во период од 24 до 30 септември 2018.

Првиот собир ќе се одржи на 24 септември со почеток во 10:00 часот во спортската сала „Мајка Тереза“ при ЈУ Детски Дом 11-октомври во Скопје. Во склоп на ЕХФ неделата, Македонската сениорската репрезентација, покрај тренинзите, ќе одигра и два пријателски натпревари против репрезентацијата на Италија.

Список на ракометарки за ЕХФ неделата:
Матеја Серафимова, Драгана Петковска, Јована Саздовска, Марија Тасевска, Сара Ристовска, Марија Гајиќ, Марија Штериова, Теодора Керамичева, Марија Николиќ, Душица Ѓоргиевска, Леонида Гичевска, Елена Ѓорѓиевска, Дајана Јовановска, Ивана Гакидова, Моника Јаневска, Александра Боризовска, Елена Ливриниќ

Термини на одигрување на натпреварите:

  • 27.09 во 16:00 часот во сала Автокоманда (прв натпревар)
  • 28.09 во 16:00 часот во сала Автокоманда (втор натпревар)

На 29.09 сениорската репрезентација ке одигра уште еден натпревар против младинската репрезентација на Македонија во 16:00 часот во сала Автокоманда.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за