Сениорките во третиот шешир за извлекувањето на квалификациските групи за ЕП 2020

Сениорките во третиот шешир за извлекувањето на квалификациските групи за ЕП 2020

Женската сениорска репрезентација е дел од третиот шешир за претстојното извлекување на квалификациските групи за ЕП 2020 во Данска и Норвешка.

Извлекувањето на квалификациските групи за ЕП 2020 е закажано на 04.04.2019 во Копенхаген, во 18:00 часот.

Вкупно 28 репрезентации ќе учествуваат во квалификациите, а пред извлекувањето се поделени во 4 шешири.

Шешир 1: Франција, Холандија, Русија, Шведска, Романија, Црна Гора, Германија

Шешир 2: Србија, Чешка, Унгарија, Шпанија, Словенија, Полска, Хрватска

Шешир 3: Австрија, Белорусија, Словачка, Турција, Украина, Италија, Македонија

Шешир 4: Швајцарија, Исланд, Португалија, Литванија, Фарски Острови, Косово и победникот од квалификациска фаза 1 (Израел, Финска, Грција и Луксембург)

ЕП во женска сениорска конкуренција ќе се одржи во Данска и Норвешка во период од 04 до 20 декември, директен пласман наЕП имаат обезбедено домаќините Данска и Норвешка.

Директен пренос од извлекувањето на групите може да се прослени во живо на EHF Euro Youtube и EHF Facebook страната.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации

Информација

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, денес Ракометната Федерација на Македонија ја