Сениорките против Франција, Холандија и Романија на ЕП 2022

Сениорките против Франција, Холандија и Романија на ЕП 2022

Денес во “Замок Љубљана” се одржа извлекување на групите за претстојното WOMEN’S EHF EURO 2022 кое ќе се одржи во Македонија, Словенија и Црна Гора во период од 04 – 20 Ноември 2022 година.

Женската сениорка репрезентација е во групата Ц заедно со репрезентациите на Франција, Холандија и Романија.

Извлечени групи за ЕП 2022:

Група А – Љубљана: Норвешка, Унгарија, Хрватска, Швајцарија

Група Б – Целје: Данска, Шведска, Словенија, Србија

Група Ц – Скопје: Франција, Холандија, Македонија, Романија

Група Д – Подгорица: Полска, Црна Гора, Германија, Шпанија

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија донесе Одлука по пристигнато барање од

Известување до медиуми

Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитирање на претставниците на медиумите за