РФМ ја исплати премијата на Младинската репрезентација за успехот на СП во Алжир

РФМ ја исплати премијата на Младинската репрезентација за успехот на СП во Алжир

Ракометната Федерација на Македонија ја исплати премијата на Машката младинска репрезентација на Македонија, за пласманот на шестото место на Светското Првенство во Алжир 2017 година.

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, Ракометната Федерација на Македонија ја исплати премијата од 10.000 евра на репрезентацијата и 1.000 евра премија на селекторот Иле Темелковски. Дополнително, РФМ ги реализираше и наменските средства доделени од Агенцијата за млади и спорт за награда за Младинците во вредност од 1 милион денари.

Младинската машка ракометна репрезентација на Македонија, на Светското Првенство што се играше во Алжир во јули 2017, го оствари најголемиот успех во историјата на македонските колективни спортови на Светските Првенства, освојувајќи го шестото место. Тимот на селекторот Иле Темелковски оствари пет победи во вкупно деветте средби што ги одигра во периодот од 18 до 30 јули.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

ИНФОРМАЦИЈА

Почитувани, Женската сениорска национална селекција , во рамки на квалификацискиот циклус Women’s EHF EURO 2024