РФМ домаќин на Машки Кадетски ЕХФ Шампионат во 2020 година

РФМ домаќин на Машки Кадетски ЕХФ Шампионат во 2020 година

Ракометната Федерација на Македонија ќе продолжи со трендот да организира меѓународни ракометни настани во младински категории, имено во 2020 година ќе биде организатор на Кадетски ЕХФ Шампионат, одлучено денес на состанокот на Извршната Комисија на ЕХФ.

Најдобрите односно победникот ќе обезбеди пласман на ЕХФ Еуро.

Дополнително Кадетски Шампионати ќе се одржат во Бургас (Р. Бугарија ) и во главниот град на Црна Гора, Подгорица за генерација до 18 години, додека европското првенство во Кадетска конкуренција (EHF Euro U18) ќе се одржи во Целје, Словенија.

Време периодот за одржување односно одигрување на младинските европски првенства / шампионати дополнително ќе бидат одредени.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за