Машката сениорска репрезентација е дел од вториот шешир за претстојното извлекување на групите за 28th IHF Men’s World Championship POL/SWE

Машката сениорска репрезентација е дел од вториот шешир за претстојното извлекување на групите за 28th IHF Men’s World Championship POL/SWE

Извлекувањето на групите за 28th IHF Men’s World Championship POL/SWE е утре (02.07.2022) во Катовице, Полска со почеток во 17:00 часот.

Вкупно 32 репрезентации ќе учествуваат на СП, а пред извлекувањето се поделени во 4 шешири.

Шешир 1: Данска, Шведска, Шпанија, Франција, Норвешка, Исланд, Германија, претставник од Африка 1

Шешир 2: Катар, Хрватска, Белгија, Бразил, Португалија, Полска, Црна Гора, Македонија

Шешир 3: Србија, Унгарија, Аргентина, Бахреин, Саудиска Арабија, Африка 2, Африка 3, Чиле

Шешир 4: Уругвај, Африка 4, Африка 5, Иран, Кореја, САД, Холандија, Словенија

28th IHF Men’s World Championship POL/SWE ќе се одигра во период од 12 до 29 Јануари 2023 година.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани, Ве известуваме, во делот на спроведување на програмските активности, а согласно член