Македонија во потесен избор за домаќин на СП за кадети и младинци во 2019

Македонија во потесен избор за домаќин на СП за кадети и младинци во 2019

На следниот Конгрес на ИХФ што ќе се одржи на почетокот на јуни, Македонија ќе биде во потесниот избор за домаќин на машките СП за кадети и младинци.

РФМ испрати апликација, и се најде во конкуренција со Хрватска и Шпанија во избор за домаќин.

За машкото СП до 19 години, покрај Македонија ривал ни е Хрватска, а за домаќини за машкото младинко, до 21 годиниа кандидати е и Шпанија.

На истиот Конгрес ќе се доделува и организацијата за домаќин на СП за кадетки (до 18 години) во 2018 година, и за младинки (до 20 години) во 2018 година.. Кадидати се: Полска и Словачка (кадетки) и Унгарија и Полска (младинки)

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, денес Ракометната Федерација на Македонија ја

Информација за медиуми

Почитувани, Ракометна Федерација на Македонија (РФМ) работи, постапува и одлучува единствено согласно утврдените

Информација

Почитувани, Ве информираме Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија, согласно Член 35,