Куп на Македонија (жени) – Резултати

Куп на Македонија (жени) – Резултати

Куп на Македонија (жени) – резултати:

Група А:

РК Шампион 

РК Спартак

РК Кузман Вардар Илинден

ЖРК Металург

Полуфинале:

  1. РК Шампион – ЖРК Металург 21 – 33 (записник)
  2. РК Спартак – РК Кузман Вардар Илинден 28 – 18 (записник

Финале: ЖРК Металург – РК Спартак 32 – 22 (записник)

Група Б:

Ѓорче Петров ЖРК

ЖРК Чаир

РК Деспина

Полуфинале:

  1. Ѓорче Петров ЖРК – слободен
  2. ЖРК Чаир – РК Деспина 31 – 26 (записник)

Финале: Ѓорче Петров ЖРК – ЖРК Чаир 27 – 29 (записник)

Група В:

ЖРК Вардар

ЖРК Овче Поле СУ

ЖРК Стружанка

Полуфинале:

  1. ЖРК Вардар – слободен
  2. ЖРК Овче Поле СУ – ЖРК Стружанка 16 – 24 (записник)

Финале: ЖРК Вардар – ЖРК Стружанка 27 – 19 (записник)

Група Г:

ЖРК Пелистер 2012

ЖРК Гевгелија

ЖРК Куманово

Полуфинале:

  1. ЖРК Пелистер 2012 – слободен
  2. ЖРК Гевгелија – ЖРК Куманово 16 – 34 (записник)

Финале: ЖРК Пелистер 2012 – ЖРК Куманово 24 – 49 (записник)

Победниците во групите екипите на ЖРК Металург, ЖРК Чаир, ЖРК Вардар и ЖРК Куманово се учесници на Ф4 Куп на Македонија.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за