Кадетите против Норвешка, Црна Гора и победникот на IHF Trophy – Costa Rica на 10th IHF Men’s Youth World Championship

Кадетите против Норвешка, Црна Гора и победникот на IHF Trophy – Costa Rica на 10th IHF Men’s Youth World Championship

Денес во Хрватска се оддржа извлекување на групите и репрезентации за претстојното 10th IHF Men’s Youth World Championship кое се оддржува во Хрватска во период од 02 – 13 Август, а градови-домаќини се Опатија, Вардаждин, Ријека и Копривица.

Кадетите беа дел од третиот шешир на извлекувањето, а се дел од групата Ф заедно со репрезентациите на Норвешка, Црна Гора и победникот на IHF Trophy што треба да се оддржи во Костарика.

ГРУПИ ЗА КАДЕТСКО СП 2023:
ГРУПА А: Хрватска, Португалија, Алжир, Руанда
ГРУПА Б: Унгарија, Словенија, Мароко, Нов Зеланд
ГРУПА Ц: Египет, Чешка, Јапонија, Исланд
ГРУПА Д: Шпанија, Бахреин, Бразил, Јужна Кореја
ГРУПА Е: Данска, Австрија, Чиле, Мексико
ГРУПА Ф: Норвешка, Црна Гора, Македонија и победникот на ИХФ Трофеј
ГРУПА Г: Германија, Аргентина, Саудиска Арабија, САД
ГРУПА Х: Шведска, Фарски Острови, Иран, Бурунди

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести