Извлечени натпреварувачките броеви за Прва Машка Лига – Плеј Оф и Аут

Извлечени натпреварувачките броеви за Прва Машка Лига – Плеј Оф и Аут

Денес во просториите на Ракометната федерација на Македонија се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви на екипите учесници во Плеј Оф и Плеј Аут – Прва Лига мажи.

ПРВА ЛИГА – ПЛЕЈ ОФ:

 1. РК АЕРОДРОМ
 2. РК АСТРАИОН ХЕНДБОЛ
 3. ЗРК ГОЛДЕН АРТ КЛ7 АЕРОДРОМ
 4. РК ДРАЧЕВО
 5. РК МЕТАЛУРГ РА
 6. РК ШАМПИОН
 7. РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
 8. РК МЛАДОСТ 1977
 9. РК МУЛТИ ЕСЕНС
 10. РК КИЧЕВО 2020

КОЛО 1:

 • РК АЕРОДРОМ – РК КИЧЕВО 2020
 • РК АСТРАИОН ХЕНДОБОЛ – РК МУЛТИ ЕСЕНС
 • ЗРК ГОЛДЕН АРТ КЛ7 АЕРОДРОМ – РК МЛАДОСТ 1977
 • РК ДРАЧЕВО – РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
 • РК МЕТАЛУРГ РА – РК ШАМПИОН

ПРВА ЛИГА – ПЛЕЈ АУТ:

 1. РК ЈЕХОНА
 2. РК ОВЧЕ ПОЛЕ 1958
 3. РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД
 4. РК ТЕКСТИЛЕЦ
 5. РК ПРЕСПА 2015
 6. РК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ
 7. МРК БОРЕЦ 1950
 8. СЛОБОДЕН

КОЛО 1:

 • РК ЈЕХОНА – СЛОБОДЕН
 • РК ОВЧЕ ПОЛЕ 1958 – МРК БОРЕЦ 1950
 • РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД – РК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ
 • РК ТЕКСТИЛЕЦ – РК ПРЕСПА 2015

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести