Македонија заедно со Словенија, Данска и Црна Гора во група А на ЕП 2022

Македонија заедно со Словенија, Данска и Црна Гора во група А на ЕП 2022

Сениорската машка ракометна репрезентација во периодот од 13 до 30 Јануари ќе настапи на Европско првенство во Унгарија и Словачка, а денеска на извлекувањето во Букурешт ги доби противниците групната фаза.

Македонија се најде во Групата А, заедно со селекциите на Словенија, Данска и Црна Гора , во ситуација каде двете најдобро-пласирани селекции од групата обезбедуваат учество во понатамошната фаза на ЕП.

Европско првенство, Унгарија и Словачка (13.01 – 30.01.2022):

Група A: Словенија, Данска, Македонија, Црна Гора

Група B: Португалија, Унгарија, Исланд, Холандија

Група Ц: Хрватска, Србија, Франција, Украина

Група Д: Германија, Австрија, Белорусија, Полска

Група Е: Шпанија, Шведска, Чешка, Босна и Херцеговина

Група Ф: Норвешка, Русија, Словачка, Литванија

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести