Известување за извлекувањето на групите за WOMEN’S 17 EHF EURO 2023 и 2023 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP 19

Известување за извлекувањето на групите за WOMEN’S 17 EHF EURO 2023 и 2023 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP 19

Ве известуваме дека денес со почеток во 11:00 часот ќе се оддржи извлекување на групите за WOMEN’S 17 EHF EURO 2023 и 2023 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP 19.

WOMEN’S 17 EHF EURO 2023 ќе се оддржи во Подгорица, Црна Гора во период од 03-13 Август 23, а женската кадетска селекција на Македонија е дел од четвртиот шешир во кој се уште селекциите на Холандија, Србија и Исланд.

На WOMEN’S 17 EHF EURO 2023 ќе настапат 16 репрезентации кои ќе бидат поделени во четири групи по четири селекции, а организаторот (Црна Гора) има право да ја избере групата во која ќе се натпреварува.

2023 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP 19 ќе се оддржи во Романија во период од 06-16 Јули 23 година, а женската младинска селекција на Македонија е дел од четвртиот шешир во кој се уште селекциите на Холандија, Србија и Исланд.

На 2023 WOMEN’S EUROPEAN CHAMPIONSHIP 19 ќе настапат 16 репрезентации кои ќе бидат поделени во четири групи по четири селекции, а организаторот (Романија) има право да ја избере групата во која ќе се натпреварува.

Извлекувањето ќе може да се следи во живо на FB и YouTube каналот на EHF.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести