Информација за извлекување Прва Лига Мажи – Плеј Оф и Плеј Аут

Информација за извлекување Прва Лига Мажи – Плеј Оф и Плеј Аут

Ве известуваме дека извлекувањето на натпреварувачките редни броеви за Плеј Оф и Плеј Аут за Прва Лига мажи ќе се одржи на 21.03.203 (вторник) во просториите на РФМ со почеток во 12:00 часот.

Плеј Оф групата брои 10 (десет) екипи формирана од екипите од 1-5 место од А и Б групите.

Плеј Аут групата брои 10 (десет) екипи формирана од екипите од 6-10 место од А и Б групите.

Во Плеј Оф и Плеј Аут групите, екипите ги пренесуваат резултатите и бодовите постигнати со екипите со кои веќе играле во регуларниот дел во групата, а се пласирале во иста група Плеј Оф или Плеј Аут група.

Екипи учеснци во Прва Лига Мажи – Плеј ОФ:

ГРУПА АГРУПА Б
РК МУЛТИ ЕСЕНСРК ДРАЧЕВО
РК МЛАДОСТ 1977РК АЕРОДРОМ
РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВЗРК ГОЛДЕН АРТ КЛ7 АЕРОДРОМ
РК КИЧЕВО 2020РК МЕТАЛУРГ РА
РК ШАМПИОНРК АСТРАИОН ХЕНДБОЛ

Ќе се играат 2×5 кола или вкупно 10 (десет) кола (домаќин/гостин) само со екипите кои играле во другата група во регуларниот дел.

Екипи учесници во Прва Лига Мажи – Плеј Аут.

ГРУПА АГРУПА Б
РК ОВЧЕ ПОЛЕРК ПРЕСПА 2015
РК ТЕКСТИЛЕЦРК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ
РК ЈЕХОНАМРК БОРЕЦ 1950
РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД

Извлекување може да се следи во живо на : https://www.youtube.com/watch?v=f2dHRGS22m4

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за