Информација

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, денес Ракометната Федерација на Македонија ја исплати паричната награда во вкупна вредност од 700.000 денари за женската кадетска ракометна репрезентација и членовите на стручниот штаб за освојување на прво место на EHF Championship W17 Lithuania 2021, како и за обезбедување пласман на W17 EHF EURO 2023, W19 EHF EURO 2023  и обезбедено учество на WU18 WCH 2022 во Грузија.

Дополнително, согласно донесена одлука на Управниот Одбор, Ракометна Федерација на Македонија  ја исплати и паричната награда на EHF и IHF судискиот пар Ѓорѓи Начевски и Славе Николов во износ од 1000 Евра поединечно за учество на финалната арбитража на Олимпискиот Турнир во Токио.

Со почит,

Ракометна Федерација на Македонија

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Информација

Во рамки на IHF Неделата за едукација на ракометни тренери и ракометни судии, во организација на International

Тренер/Селекторот на женската кадетска ракометна репрезентација Јулијана Дамчевска го објавува списокот на повикани ракометарки за претстојното WOMEN’S 19 EHF EURO

Тренер/Селекторот на женската кадетска ракометна репрезентација, г-ѓа Јулијана Дамчевска го објавува списокот на

Информација

Почитувани, Ве известуваме, во делот на спроведување на програмските активности, а согласно член 35