ИН МЕМОРИАМ Филип Христов (1956 – 2023)

ИН МЕМОРИАМ Филип Христов (1956 – 2023)

Почина Филип Христов – човек кој голем дел од својот работен и животен век посвети на ракометот. Ракометната и спортската јавност воопшто, денес изгубија еден вреден спортски работник и редок професионалец.

Првенствено препознатлив како дел од раководната структура на РК „Металург“ три децении наназад и директен учесник во формирањето на машката и женската екипа, Филип Христов својот спортски стаж го заокружи со ангажман во РФМ, како дел од комисијата за натпреварување.

Ракометната федерација на Македонија упатува искрено и длабоко сочувство до семејството Христови.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести