СТРУЧНИОТ ШТАБ И ТРЕНЕРОТ НА МАШКАТА КАДЕТСКА РАКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДОСЛАВ СТОЈАНОВИЌ ГО ОБЈАВУВА СПИСОКОТ НА РАКОМЕТАРИ ЗА НАСТАП НА ПРЕТСТОЈНОТО 2023 IHF Men’s Youth World Championship

СТРУЧНИОТ ШТАБ И ТРЕНЕРОТ НА МАШКАТА КАДЕТСКА РАКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДОСЛАВ СТОЈАНОВИЌ ГО ОБЈАВУВА СПИСОКОТ НА РАКОМЕТАРИ ЗА НАСТАП НА ПРЕТСТОЈНОТО 2023 IHF Men’s Youth World Championship

Стручниот штаб и тренерот на машката кадетска репрезентација на Македонија Радослав Стојановиќ го објавува списокот на ракометари за настап на претстојното 2023 IHF Men’s Youth World Championship во Хрватска кое ќе се оддржи во период од 02 – 13 Август 2023 година.

СПИСОК НА РАКОМЕТАРИ

Кадетска машка репрезентација е дел од групата Ф која се игра во Ријека, Хрватска заедно со репрезентациите на Норвешка, Црна Гора и Грузија.

Во Главната фаза од натпреварувањето продолжуваат најдобрите две репрезентации од групата, а групата Ф вкрстува со групата Е во која се репрезентациите на Данска, Австрија, Чиле и Мексико.

Во Президент Куп од натпреварувањето продолжуваат трето и четвртото пласираната репрезентација во групата, а групата Ф вкрстува со групата Е во која се репрезентациите на Данска, Австрија, Чиле и Мексико.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести