Сениорите во третиот шешир за извлекувањето на групите за ЕП 2022

Сениорите во третиот шешир за извлекувањето на групите за ЕП 2022

Сениорската машка репрезентација на Македонија е дел од третиот шешир за претстојното извлекување на групите за ЕП 2022 што ќе се одржи во Унгарија и Словачка во период од 13 – 30 Јануари 2022 година.

Извлекувањето на групите за ЕП 2022 ќе се одржи на 06.05.2021 (четврток) во 17:00 часот во Будимпешта, со директен пренос на YouTube каналот на ЕХФ, Facebook странта на ЕХФ или на EHFTV.

Вкупно 24 репрезентации ќе учествуваат на ЕП 2022, а пред извлекувањето репрезентациите се поделени во 4 шешири.

Шешир 1 – Шпанија, Хрватска, Норвешка, Словенија, Германија, Португалија

Шешир 2 – Шведска, Унгарија, Русија, Данска, Србија, Австрија

Шешир 3 – Словачка, Белорусија, Исланд, Чешка, Франција, Македонија

Шешир 4 – Холандија, Црна Гора, Украина, Полска, Босна и Херцеговина, Литванија

 

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации