Наши пријатели

Селекторот на машката ракометна репрезентацијата родени 2002/2003 година г-дин Данило Брестовац го објавува списокот на повикани ракометари за собир

Селекторот на машката ракометна репрезентацијата родени 2002/2003 година г-дин Данило Брестовац го објавува списокот на повикани ракометари за собир за подготовки за настап на Balkan Men’s Youth Championship 2019 во Р. Бугарија.

Список на повикани ракометари

Собирот е закажан за ден 07.10.2019 со почеток во 08.00 часот во СС Мајка Тереза во Скопје.

Првенството ќе се одржи во градот Гоце Делчев во спортската сала “Неврокоп Арена” во Р. Бугарија во период од 11 – 13 октомври, а ќе настапат репрезентациите на Бургарија, Романија и Косово.

Распоред на натпревари на Македонија:

11.10.2019

Македонија – Романија (16:00 часот)

12.10.2019

Косово – Македонија (16:00 часот)

13.10.2019

Бугарија – Македонија (12:00 часот)

Слични вести

Ракометна Федерација на Македонија, бул. "Кузман Јосифовски - Питу" бр. 15, 1000 Скопје © 2015 Copyright