Кадетките во група со Иран, Узбекистан и Сенегал на 2022 IHF Women’s Youth (U18) World Championship

Кадетките во група со Иран, Узбекистан и Сенегал на 2022 IHF Women’s Youth (U18) World Championship

Женската кадетска репрезентација на Македонија е дел од групата Б, заедно со репрезентациите на Иран, Узбекистан и Сенегал за претстојното 2022 IHF Women’s Youth (U18) World Championship.

2022 IHF Women’s Youth (U18) World Championship ќе се одржи во Скопје во период од 30.07 до 10.08.2022 година, а натпреварите ќе се играат во СЦ “Борис Трајковски” и СЦ “Јане Сандански” (голема и мала сала).

Група А: Црна Гора, Шведска, Алжир, Исланд

Група Б: Иран, Македонија, Узбекистан, Сенегал

Група Ц: Данска, Португалија, Австрија, Фарски Острови

Група Д: Хрватска, Казахстан, Египет, Индиа

Група Е: Романија, Холандија, Гвинеја, Словенија

Група Ф: Германија, Швајцарија, Словачка, Кореа

Група Г: Норвешка, Чешка, Бразил, Уругвај

Група Х: Унгарија, Франција, Аргентина, Шпанија

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести