Извлечени натпреварувачките броеви за Прва Лига Мажи и Женска лига за сезона 2022/23

Извлечени натпреварувачките броеви за Прва Лига Мажи и Женска лига за сезона 2022/23

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија, се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви за Прва Лига Мажи и Женска Лига за сезона 2022/23.

ПРВА ЛИГА МАЖИ – ГРУПА А:

 1. РК РАБОТНИЧКИ
 2. РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
 3. РК МУЛТИ ЕСЕНС
 4. РК КИЧЕВО 2020
 5. РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД
 6. РК ТЕКСТИЛЕЦ
 7. РК ЈЕХОНА
 8. РК ШАМПИОН
 9. РК ОВЧЕ ПОЛЕ
 10. РК МЛАДОСТ 1977

1 коло 10/11.09.2022:

РК РАБОТНИЧКИ – РК МЛАДОСТ 1977

РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – РК ОВЧЕ ПОЛЕ

РК МУЛТИ ЕСЕНС – РК ШАМПИОН

РК КИЧЕВО 2020 – РК ЈЕХОНА

РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД – РК ТЕКСТИЛЕЦ

ПРВА ЛИГА МАЖИ – ГРУПА Б:

 1. РК РИНИА М
 2. МРК БОРЕЦ 1950
 3. РК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ
 4. РК АНГЕЛИ ВАРДАР ВОЛКОВО
 5. РК АСТРАИОН ХЕНДБОЛ
 6. РК АЕРОДРОМ
 7. РК ГОЛДЕН АРТ-КЛ7
 8. РК МЕТАЛУРГ РА
 9. РК ПРЕСПА 2015
 10. РК ДРАЧЕВО

1 коло 10/11.09.2022

РК РИНИА М – РК ДРАЧЕВО

МРК БОРЕЦ 1950 – РК ПРЕСПА 2015

РК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ – РК МЕТАЛУРГ РА

РК АНГЕЛИ ВАРДАР ВОЛКОВО – РК ГОЛДЕН АРТ КЛ-7

РК АСТРАИОН ХЕНДБОЛ – РК АЕРОДРОМ

ЖЕНСКА ЛИГА – ГРУПА А:

 1. ЖРК СКОПЈЕ
 2. ЖРК ШАМПИОН
 3. РК СПАРТАК
 4. ЖРК КУМАНОВО
 5. ЖРК ВАРДАР
 6. ЖРК ЧАИР
 7. ЖРК ГЕВГЕЛИЈА
 8. ЖРК ПЕЛИСТЕР 2012

1 коло 10/11.09.2022

ЖРК СКОПЈЕ – ЖРК ПЕЛИСТЕР 2012

ЖРК ШАМПИОН – ЖРК ГЕВГЕЛИЈА

РК СПАРТАК – ЖРК ЧАИР

ЖРК КУМАНОВО – ЖРК ВАРДАР

ЖЕНСКА ЛИГА – ГРУПА Б:

 1. РК ФЕНИКС АМС
 2. ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК
 3. ЖРК МЕТАЛУРГ
 4. ЖРК СТРУЖАНКА
 5. РК КУЗМАН ВАРДАР ИЛИНДЕН
 6. ЖРК ОВЧЕ ПОЛЕ СУ
 7. ЖРК ДЕСПИНА
 8. ЖРК АСТИБО

1 коло 10/11.09.2022

РК ФЕНИКС АМС – ЖРК АСТИБО

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК – ЖРК ДЕСПИНА

ЖРК МЕТАЛУРГ – ЖРК ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

ЖРК СТРУЖАНКА – РК КУЗМАН ВАРДАР ИЛИНДЕН

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за