Извлечени групите за Европско Првенство во ракомет на плажа

Извлечени групите за Европско Првенство во ракомет на плажа

Репрезентацијата на Македонија во машка и женска конкуренција ќе настапи на Европско Првенство во ракомет на плажа. Европското првенство ќе се одржи во градот Старе Јаблонки – Полска во период од 02-07 јули 2019, а ќе учествуваат 20 репрезентации во машка и во женска конкуренција.

Европско првенство (мажи) извлечени групи:

Група  А: Шпанија, Норвешка, Германија, Турција, Романија
Група  Б: Русија, Данска, Србија, Португалија, Словенија
Група  Ц: Хрватска, Украина, Швајцарија, Италија, Македонија
Група  Д: Унгарија, Шведска, Полска, Франција, Црна Гора

Европско првенство (жени) извлечени групи:

Група  А: Норвешка, Холандија, Хрватска, Романија, Турција
Група  Б: Полска, Франција, Унгарија, Португалија, Кипар
Група  Ц: Шпанија, Италија, Швајцарија, Грција, Словенија
Група  Д: Данска, Русија, Украина, Германија, Македонија

Македонската женска селекција ќе се натпреваруваат во групата Д заедно со репрезентациите на Данска, Русија, Украина и Германија, додека машката селекција ќе ги одмери силите со репрезентациите на Хрватска, Украина, Швајцарија и Италија кои по одржаниот ждреб се наоѓаат во групата Ц.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации