Информација за извлекување на натпреварувачките броеви и групите на клубовите учесници во Супер машка лига за натпреварувачка сезона 2023/24

Информација за извлекување на натпреварувачките броеви и групите на клубовите учесници во Супер машка лига за натпреварувачка сезона 2023/24

Ве известуваме дека на 15.06.2023 (четврток) во 14:00 часот во просториите на Ракометната федерација ќе се оддржи извлекување на натпреварувачките броеви и групите на клубовите учесници во Супер машка лига за натпреварувачка сезона 2023/24.

Во системот на натпревари во Супер машката ракометна лига учествуваат вкупно 16 (шестнаесет) екипи, кои ќе бидат поделени во две групи по осум екипи.

Шешир 1: РК Еурофарм Пелистер / РК Алкалоид

Шешир 2: РК Вардар 1961 / ГРК Тиквеш 2014

Шешир 3: РК Бутел Скопје / ГРК Охрид

Шешир 4: РК Еурофарм Пелистер 2 / РК Пролет 62

Шешир 5: РК Голден АРТ КЛ7 / РК Струга

Шешир 6: РК Прилеп / МРК Куманово

Шешир 7: РК Скопје 2020 / РК Вардар Неготино

Шешир 8: РК Мулти Есенс / РК Аеродром

Извлекување може да се следи во живо на YouTube каналот на РФМ (https://www.youtube.com/watch?v=UPGe2dfVDcw&ab_channel=RFMHANDBALL)

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести