Информација

Информација

Почитувани,

Ве информираме дека на Седницата на Управниот Одбор на Ракометната Федерација на Македонија која се одржа online на ден 12.02.2021 година беа донесени следните заклучоци/предлози:

  • Информација за системот на натпревари за натпреварувачка сезона 2020/2021 и Куп на Македонија;
  • Информација за план и програма за женска сениорска репрезентација за претстојниот квалификациски турнир (кој ќе се одржи во Скопје во период од 18-ти до 21-ви Март 2021 година) за обезбедување пласман за одигрување бараж за СП 2021 во Шпанија;
  • Информација за машка сениорска репрезентација и едногласно се усвои предлогот за назначување на г-дин Кирил Лазаров за Селектор/Тренер на сениорската машка ракометна репрезентација;
  • Се именува г-дин Александар Велковски да ја води Комисијата за лиценцирање при РФМ;

На Седницата на Управниот Одбор на РФМ одржана на ден 12.02.2021 година, предмет/тема на разговор не беше системот  на натпревари при РФМ по предлог доставен од клубови, истиот беше дискутиран на Собранието на РФМ кое се одржа на ден 31.01.2021 година  и беше конкретизиран рок до 15.03.20.21 година да се направи опсежна анализа и истата да биде доставена до членовите на УО на РФМ за разгледување.

До периодот наведен заклучно со 15.03.2021 година ќе се искомуницираат сите засегнати за предлогот доставен и дополнително ќе бидат организирани средби низ државата со членките на РФМ. Планираните средби/состаноци ќе бидат организирани во рамки на насоките односно мерките за заштита и превенција од вирусот CoVid-19. 

Со почит,

Ракометна Федерација на Македонија

fullxxxvideos
fullxxxvideos
fullxxxvideos.cc
fullxxxvideos
fullxxxvideos

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Селекторот на машката сениорска ракометна репрезентација Кирил Лазаров го објавува поширокиот список на ракометари за претстојните натпревари во рамки на Men’s EHF EURO 2024 Qualifiers

Селекторот на машката сениорска ракометна репрезентација, г-дин Кирил Лазаров го објавува поширокиот список

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве информираме дека г-дин Славе Николов поради зголемен ангажман како