Годишна конференција за клубови од Младински лиги

Годишна конференција за клубови од Младински лиги

Комесарот за младински натпревари закажува годишна конференција на клубовите од младинска машка и женска ракометна лига. Конференцијата ќе се одржи во Скопје на ден 30.08.2016 (вторник) со почеток од 13:00 часот во просториите на Ракометната Федерација на Македонија.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Дневен ред:
1. Разгледување на годишните извештаи за младинска машка и женска ракометна лига.
2. Разгледување на предлог Пропозициите за младинска машка и женска ракометна лига за натпреварувачка сезона 2016/17.
3. Утврдување на почеток на есенска полусезона.
4. Влечење на натпреварувачки броеви.

Комесар за младински натпревари,
Јовица Крстаноски

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

ИНФОРМАЦИЈА

Почитувани, Женската сениорска национална селекција , во рамки на квалификацискиот циклус Women’s EHF EURO 2024