Резултати – Куп на Македонија 1/4 финале

Резултати – Куп на Македонија 1/4 финале

КУП НА МАКЕДОНИЈА – МАЖИ, 1/4 ФИНАЛЕ – делегирање

Група 1, СЦ Јане Сандански – Скопје
Полуфинале:
07.05.2018 (11:00) РК Металург 2 – РК Вардар 24-52 (12-27) – записник од натпреварот
07.05.2018 (13:00) ГРК Борец – РК Металург Јуниор 29-31 (13-12) – записник од натпреварот
Финале:
07.05.2018 (18:00) РК Вардар – РК Металург Јуниор 53-17 (28-11) – записник од натпреварот

Група 2, Сала Младост – Битола
Полуфинале:
20.04.2018 (11:00) РК Прилеп 2010 – РК Еурофарм Работник 21-36 (10-17) – записник од натпреварот
20.04.2018 (13:00) РК Струга – РК Радовиш – 27-32 (12-15) – записник од натпреварот
Финале:
20.04.2018 (18:00) РК Радовиш – РК Еурофарм Работник 25-28 (12-17) – записник од натпреварот

Група 3, Сала Радишани – Скопје
Полуфинале:
21.04.2018 (15:00) РК Делчево Вардар – РК Пелистер 20-43 (08-19) – записник од натпреварот
21.04.2018 (18:30) РК Бутел Скопје – РК Охрид 2013 29-27 (15-15) – записник од натпреварот
Финале:
22.04.2018 (16:00) РК Бутел Скопје – РК Пелистер 22-31 (08-15) – записник од натпреварот

Група 4, Сала Автокоманда – Скопје
Полуфинале:
20.04.2018 (17:00) РК Пролет 62 – РК Вардар Неготино 40-24 (18-15) – записник од натпреварот
20.04.2018 (19:15) РК Металург – РК Вардар Јуниор 39-25 (21-09) – записник од натпреварот
Финале:
21.04.2018 (17:00) РК Металург – РК Пролет 29-24 (13-11) – записник од натпреварот

КУП НА МАКЕДОНИЈА – ЖЕНИ, 1/4 ФИНАЛЕ – делегирање

18.04.2018 (13:30) ЖРК Гевгелија – ЖРК Пелистер 16-33 (06-17) – записник од натпреварот
20.04.2018 (18:30) ЖРК Куманово – ЖРК Вардар Јуниор 31-33 (13-19; 29-29) – записник од натпреварот
20.04.2018 (19:30) ЖРК Овче Поле СУ – ЖРК Вардар 20-58 (11-29) – записник од натпреварот
21.04.2018 (17:00) ЖРК Деспина – ЖРК Металург 20-28 (07-13) – записник од натпреварот

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за