Ракометната Федерација на Македонија организатор на женско младинско Светско Првенство (до 20 години) во 2024 година

Ракометната Федерација на Македонија организатор на женско младинско Светско Првенство (до 20 години) во 2024 година

Почитувани спортски пријатели,

Со огромно задоволство, Ве известуваме дека на денешниот состанок на извршниот комитет на ИХФ кој што се одржa во Каиро, Египетчленовите на извршниот комитет едногласно ја потврдија апликацијата за кандидатурата на Ракометната Федерација на Македонија за организатор на женското младинско Светско Првенство (до 20 години) во 2024 година.

На претстојното Светското Првенство во 2024 кое ќе се одржува во три градови, односно во Скопје, Охрид и Струмица, учество ќе земат 32 земји учеснички.

Оваа организација претставува 6-та организација на нашата земја на еден светски мундијалски собир во млади категории во машка и женска конкуренција.

Во изминатите годиниРакометната Федерација на Македонија беше организатор на Светски Првенства во млади категории во 2019та, 2014та2008ма, 2007ма и 2003та година.

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации