Извлечени натпреварувачките броеви за Супер Лига Мажи сезона 2022/23

Извлечени натпреварувачките броеви за Супер Лига Мажи сезона 2022/23

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија, се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви во Супер Лига Мажи сезона 2022/23.

ГРУПА А:

 1. РК СТРУГА
 2. РК ВАРДАР НЕГОТИНО
 3. РК БУТЕЛ СКОПЈЕ
 4. РК ПРИЛЕП
 5. РК АЛКАЛОИД
 6. ГРК ОХРИД
 7. РК ВАРДАР 1961
 8. МРК КУМАНОВО

КОЛО 1:

РК СТРУГА – МРК КУМАНОВО

РК ВАРДАР НЕГОТИНО – РК ВАРДАР 1961

РК БУТЕЛ СКОПЈЕ – ГРК ОХРИД

РК ПРИЛЕП – РК АЛКАЛОИД

КАЛЕНДАР – ГРУПА А – СЕЗОНА 2022/23

ГРУПА Б:

 1. РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
 2. РК ГОЛДЕН АРТ-КЛ7
 3. РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2
 4. РК РАДОВИШ
 5. РК ЈУНИОР К.В
 6. ГРК ТИКВЕШ 2014
 7. РК ПРОЛЕТ 62
 8. РК СКОПЈЕ 2020

КОЛО 1:

РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – РК СКОПЈЕ 2020

РК ГОЛДЕН АРТ-КЛ7 – РК ПРОЛЕТ 62

РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2 – ГРК ТИКВЕШ 2014

РК РАДОВИШ – РК ЈУНИОР К.В

КАЛЕНДАР – ГРУПА Б – СЕЗОНА 2022/23

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за