Извлечени натпреварувачките броеви на екипите учесници ви Супер машка лига за сезона 2023/24

Извлечени натпреварувачките броеви на екипите учесници ви Супер машка лига за сезона 2023/24

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија, се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви на екипите учесници во Супер машка лига за натпреварувачка сезона 2023/24.

ГРУПА А :

 1. РК СТРУГА
 2. МРК КУМАНОВО
 3. ГРК ТИКВЕШ 2014
 4. РК СКОПЈЕ 2020
 5. РК АЛКАЛОИД
 6. РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2
 7. РК АЕРОДРОМ
 8. ГРК ОХРИД

КОЛО 1:

 • РК СТРУГА – ГРК ОХРИД
 • МРК КУМАНОВО – РК АЕРОДРОМ
 • ГРК ТИКВЕШ 2014 – РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2
 • РК СКОПЈЕ 2020 – РК АЛКАЛОИД

ГРУПА Б :

 1. РК ПРОЛЕТ 62
 2. РК ПРИЛЕП
 3. РК ВАРДАР 1961
 4. РК МУЛТИ ЕСЕНС
 5. РК ГОЛДЕН АРТ
 6. РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
 7. РК БУТЕЛ СКОПЈЕ
 8. РК ВАРДАР НЕГОТИНП

КОЛО 1:

 • РК ПРОЛЕТ 62 – РК ВАРДАР НЕГОТИНО
 • РК ПРИЛЕП – РК БУТЕЛ СКОПЈЕ
 • РК ВАРДАР 1961 – РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
 • РК МУЛТИ ЕСЕНС – РК ГОЛДЕН АРТ
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за