Информација до клубови

Информација до клубови

Ве информираме согласно Член 5 од Правилникот за издавање на дозвола за учество во натпреварувачка сезона во систем на натпревари при РФМ рокот за пријавување на екипите за учество во систем на натпреварување за сезона 2022/2023 е 01.07.2022 (среда) година.

Пријавата за учество во натпреварувачка сезона, клубот ја поднесува до Комисија за лиценцирање, Комесарот за натпревари и до Координаторот на лигата.

Истиот начин за пријавување важи и за ново формирани клубови кои сакаат да се стекнат со право за учество во системот на натпревари во РФМ за натпреварувачка сезона 2022/2023 година.

Пријавата за учество во систем на натпревари за натпреварувачка сезона 2022/2023 година може да ја најдете на интернет страната на РФМ.

Со почит,

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести