Едукација на тренери согласно РИНК конвенција

Едукација на тренери согласно РИНК конвенција

Согласно принципите и стандардите на РИНК Конвенцијата, започнува едукацијата на ракометни тренери. Едукацијата е задолжителна за стекнување категории на оние тренери кои немаат соодветно високо образование и тренерски стаж.
Едукацијата ќе се одвива во повеќе последователни фази преку курсеви (теоретски и практичен дел). Со континуирана едукација и усогласена  програма во теоретскиот и практичниот дел на ракометните тренери ќе им биде овозможено стекнување категории согласно РИНК Конвенцијата.
Во прилог известување за 1 дел од 1 модул

Сподели:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве известуваме дека за ракометниот натпревар во рамките на ЕХФ

Информација до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве информира дека апликациите за акредитации