Пријавување за учество во Супер Лига (Машка и Женска лига) – Сезона 2019/2020

Пријавување за учество во Супер Лига (Машка и Женска лига) – Сезона 2019/2020

Почитувани,

Ве известуваме дека рокот за пријвавање на екипи во Супер Лига во машка и женска конкуренција е до 30.06.2019 (недела).

Од одржаната конференција на клубовите од машка и женска ракометна лига на ден 19.06.2019, беше договорено и едногласно усвоено од сите клубови во двете конкуренции, рокот за пријавување да биде од 20.06 до 30.06.2019 година.

Потребни документи за пријава во Супер Лига (Мажи и Жени) за сезона 2019/2020

  • Пријава за учество во лига со потпис и печат од овластено лице на клубот
  • Решение за вршење дејност спорт издадено од Агенција за млади и спорт
  • Тековна состојба од централен регистар, не постара од 6 месеци

Комесар за натревари

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Селекторот на машката сениорска ракометна репрезентација Кирил Лазаров го објавува поширокиот список на ракометари за претстојните натпревари во рамки на Men’s EHF EURO 2024 Qualifiers

Селекторот на машката сениорска ракометна репрезентација, г-дин Кирил Лазаров го објавува поширокиот список

Информација

Почитувани спортски пријатели, Ве информираме дека г-дин Славе Николов поради зголемен ангажман како