Извлечени натпреварувачките броеви на клубовите учесници во Прва Лига за сезона 2023/24

Извлечени натпреварувачките броеви на клубовите учесници во Прва Лига за сезона 2023/24

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија, се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви на клубовите учесници во Прва Машка Лига за натпреварувачка сезона 2023/2024.

НАТПРЕВАРУВАЧКИ БРОЕВИ ГРУПА А:

 1. РК АСТРАИОН ХЕНДБОЛ
 2. РК МЛАДОСТ 1977
 3. МРК БОРЕЦ 1950
 4. РК ШАМПИОН
 5. РК ЈЕХОНА
 6. РК ДРАЧЕВО
 7. РК ТЕКСТИЛЕЦ
 8. СРК ПРЕСПА ВАРДАР

НАТПРЕВАРУВАЧКИ БРОЕВИ ГРУПА Б:

 1. РК РАДОВИШ
 2. РК ПАРТИЗАН 2016 СПОРТ
 3. СЛОБОДЕН
 4. РК КИЧЕВО 2020
 5. РК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
 6. РК БИСИНОВ ФРУИТ ЛЕНД
 7. РК МЕТАЛУРГ РА
 8. РК ОВЧЕ ПОЛЕ 1958
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Информација

Почитувани, Ве известуваме, во делот на спроведување на програмските активности, а согласно член

Информација

Почитувани, Ве известуваме, во делот на спроведување на програмските активности, а согласно член