Извлечени натпреварувачките броеви на екипите во младинска машка и женска лига за сезона 2022/23

Извлечени натпреварувачките броеви на екипите во младинска машка и женска лига за сезона 2022/23

Денес во просториите на Ракометната Федерација на Македонија се оддржа извлекување на натпреварувачките броеви на екипите учесници во младинска машка и женска лига за сезона 2022/23.

МЛАДИНСКА МАШКА ЛИГА – ГРУПА А

 1. РК Струга
 2. РК Еурофарм Пелистер
 3. РК Голден Арт КЛ7
 4. РК Филип ИС 10
 5. РК Пролет 62
 6. РК Прилеп
 7. РК Бутел Скопје
 8. ГРК Охрид
 9. РК Еурофарм Пелистер 2
 10. слободен

Прво коло

 1. РК Струга – слободен
 2. РК Еурофарм Пелистер – РК Еурофарм Пелистер 2
 3. РК Голден Арт КЛ7 – ГРК Охрид
 4. РК Филип ИС 10 – РК Бутел Скопје
 5. РК Пролет 62 – РК Прилеп

МЛАДИНСКА МАШКА ЛИГА – ГРУПА Б

 1. РК Македонија Ѓорче Петров
 2. РК Овче Поле
 3. РК Јуниор К.В
 4. МРК Куманово
 5. ГРК Тиквеш 2014
 6. РК Младост 1977
 7. РК Текстилец
 8. РК Мулти Есенс
 9. слободен
 10. слободен

Прво коло

 1. РК Македонија Ѓорче Петров – слободен
 2. РК Овче Поле – слободен
 3. РК Јуниор К.В – РК Мулти Есенс
 4. МРК Куманово – РК Текстилец
 5. ГРК Тиквеш 2014 – РК Младост 1977

МЛАДИНСКА ЖЕНСКА ЛИГА – ГРУПА А

 1. ЖРК Шампион
 2. ЖРК Вардар
 3. РК Сани 14
 4. ЖРК Илинден Вардар
 5. ГЖРК Стружанка
 6. слободен

Прво коло

 1. ЖРК Шампион – слободен
 2. ЖРК Вардар – ГЖРК Стружанка
 3. РК Сани 14 – ЖРК Илинден Вардар

МЛАДИНСКА ЖЕНСКА ЛИГА – ГРУПА Б

 1. ЖРК Металург
 2. РК Делчево Вардар
 3. Ѓорче Петров ЖРК
 4. ЖРК Куманово
 5. слободен
 6. слободен

Прво коло

 1. ЖРК Металург – слободен
 2. РК Делчево Вардар – слободен
 3. Ѓорче Петров ЖРК – ЖРК Куманово
Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести