Информација за извлекување на натпреварувачки броеви за Прва Машка Лига

Информација за извлекување на натпреварувачки броеви за Прва Машка Лига

Ве известуваме дека на ден 14.09.2023 (четврток) со почеток во 12:00 часот во просториите на Ракометната Федерација на Македонија ќе се оддржи извлекување на натпреварувачките броеви на клубовите учесници во Прва Машка Лига за сезона 2023/24.

Клубови учесници – Прва Машка Лига:

 • РК Радовиш
 • РК Драчево
 • РК Младост 1977
 • РК Металург РА
 • РК Астраион Хендбол
 • РК Македонија Ѓорче Петров
 • РК Кичево 2020
 • РК Шампион
 • РК Текстилец
 • РК Овче Поле 1958
 • РК Јехона
 • РК Бисинов Фруит Ленд
 • РК Партизан 2016 Спорт
 • МРК Борец 1950
 • СРК Преспа Вардар

Првата Машка Лига ќе сочинува две групи по 8 екипи. Екипите се победелни во 8 шешири по 2 екипи согласно ланскиот пласман. Екипите ќе бидат алоцирани по групи и доделени натпреварувачки броеви согласно извлекувањето.

Линк за следење во живо од извлекувањето: https://www.youtube.com/watch?v=DL4nAtKZRBg&ab_channel=RFMHANDBALL

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Останати вести

Известување до медиуми

Почитувани претставници на медиумите, Ракометната Федерација на Македонија Ве известува дека апликациите за акредитации за