ivan

Машката сениорска репрезентација е дел од вториот шешир за претстојното извлекување на групите за 28th IHF Men’s World Championship POL/SWE

Извлекувањето на групите за 28th IHF Men’s World Championship POL/SWE е утре (02.07.2022) во Катовице, Полска со почеток во 17:00 часот. Вкупно 32 репрезентации ќе

Прочитај повеќе

Радослав Стојановиќ објавува поширок список за селекција на кадетска машка репрeзентација

Селекторот на машката кадетска репрезентација, г-дин РадославСтојановиќ го објавува поширокиот список на ракометари за селекција. СПИСОК НА ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРИ Собирот е закажан на ден 25.06.2022

Прочитај повеќе

Љубомир Савевски го објавува списокот на повикани ракометарки за изборен тренинг

Селекторот на женската репрезентација, г-дин Љубомир Савевски го објавува списокот на повикан ракометарки за изборен тренинг за ракометарки родени 2006/2007 година. ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРКИ ЗА ИЗБОРЕН

Прочитај повеќе

Информација

Врска поведената постапка кон Делегатот-Контролор г-дин Марјан Начевски, по насока на Европскиот Арбитражен суд, постапката се прекинува односно запира. Со почит, Ракометна Федерација на Македонија

Прочитај повеќе

РФМ ја исплати наградата од 50.000 евра на машката сениорска репрезентација за пласман на IHF World Championship 2023 во Полска и Шведска

По претходно донесена одлука на Управниот Одбор, денес Ракометната Федерација на Македонија ја исплати наградата од 50.000 евра на машката сениорска репрезентација за пласманот на

Прочитај повеќе