Наши пријатели

Ждрепка за женско кадетско ЕП на 8 април во Скопје

zdrepka ehf

Летово Македонија ќе биде домаќин на кадетското женско ЕП, за девојчиња до 17 години, а ждрепката за групите ќе биде на 8 април во Скопје.

Ждрепката ќе биде во 10 часот во конференциската сала на СЦ „Борис Трајковски“
ЕП ќе се одржи од 13 до 23 август во Скопје, во СЦ „Јане Сандански“ и салата „Борис Трајковски“.

Барабани за ждрепката

Прв барабан: Шведска, Русија, Данска, Португалија
Втор барабан: Словенија, Романија, Норвешка, Хрватска
Трет барабан: Унгарија,Македонија, Германија, Франција
Четврти барабан: Холандија, Шпанија, Чешка, Словачка

Откако ќе биде извршено влечењето на репрезентациите од првиот, втор и четврти барабан, домаќинот, Македонија ќе може да избере во која група ќе сака да игра.

Слични вести

Ракометна Федерација на Македонија, бул. "Кузман Јосифовски - Питу" бр. 15, 1000 Скопје © 2015 Copyright