Наши пријатели

Во Македонија има 126 ракометни тренери

obrvan-tajmaut-615x400-610x396

Здружението на ракометни тренери на Македонија ја објави листата на тренери кои се нивни членови, според која 126 лица имаат тренерска книшка. Тоа е зголемување во однос на лани, и тоа за речиси двојно, што укажува на тоа дека се повеќе лица се решаваат да станат тренери, и да работат со различни старосни категории.

 

Во прилог е списокот на членови на ЗРТМ

Слични вести

Ракометна Федерација на Македонија, бул. "Кузман Јосифовски - Питу" бр. 15, 1000 Скопје © 2015 Copyright